Radio Bambi

Radnici HRT-a ukrali i prodali kamere i opremu!

Hrvatska policija je privela pet radnika državne Hrvatske televizije (HRT) koji su osumnjičeni za krađu kamera i druge tehničke opreme. Reč je o opremi koja je ukradena prošle godine kada je i podnesena krivična prijava protiv nepoznatih počinilaca. ‘HRT’ navodi da su uložili krajnje napore kako bi se u saradnji s MUP-om što pre otkrili počinioci te rešio ovaj slučaj, a odlučili su hitno promeniti organizaciju kako se takvi slučajevi više ne bi događali.

Iz prostorija ‘HRT-a’ u oktobru je nestalo pet kamera i veća količina razne tehničke opreme, a policija je operativnim radom otkrila da su dve kamere putem ‘Interneta’ prodate u Australiju i Češku, svaka za iznos od po šest hiljada evra. Nove digitalne kamere koje su ukradene bile su namenjene za snimanje dramskog i dokumentarnog programa.

Prema nezvaničnim informacijama, više digitalnih kamera izneseno je iz zgrade ‘HRT-a’ na izlaz koji nije bio pod video nadzorom, a na njihov nestanak prvi su upozorili zaposleni u redakciji informativnog programa.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!