Radio Bambi

Sahranili živu bebu, spasila je policija! (Video)

Novorođenče koje je osam sati bilo živo zakopano u zemlji spasila je brazilska policija pravo iz groba. Rodbina je tek rođenu devojčicu zakopala direktno u zemlju, bez sanduka, verujući da je beba rođena mrtva. Dva policajca poslata su da otkopaju improvizovanu grobnicu, kako bi se dete pravilno sahranilo.

Očekujući da pronađu maleni leš, oni su rukama uklanjali prašinu, a onda su začuli kako nešto iz zemlje cvili. Devojčica se, prljava od zemlje i prašine i još uvek prikačena za svoju pupčanu vrpcu, borila da diše, nakon što je osam sati provela živa zakopana u zemlji. Policija je bebu odmah odnela u bolnicu, gde su je lekari zbrinuli. Ona se nalazi na odeljenju intenzivne nege i kako prenose mediji, dobro se oporavlja s obzirom na težak početak njenog života.

Policiji je bio upućen anonimni poziv da smrt novorođenčeta nije na adekvatan način prijavljena vlastima. Oni su prvo posetili kuću bebine porodice u Kanarani, u zapadnom Brazilu, gde su saznali da je majka deteta, Brazilka indijanskog porekla, stara svega 15 godina. Mlada majka rekla je kako je bila sama u kupatilu kada je osetila kontrakcije. Beba je, kako ona tvrdi, vrlo brzo izašla, ispala na pod i pala na glavu.

Kako nije plakala, bebina prabaka poverovala je da je dete mrtvo. Žena se branila time da je ispoštovala tradiciju svoga plemena, te da je devojčicu zavila u tkaninu i zakopala u dvorištu.

Uverena u ispravnost svog postupka, porodica nije oklevala da policiji pokaže mesto gde su sahranili bebu.

-“Policajci koji su izašli na teren nisu očekivali da dete pronađu živo. Ovo nije ništa drugo nego veliko čudo”, – rekao je neimenovani izvor iz policije.

Majka tinejdžerka je takođe zbrinuta u bolnici zbog komplikacija usled njene trudnoće, dok je prabaka uhapšena uz podizanje optužnice za pokušaj ubistva.

U video prilogu možete videti kako je policija iskopala živu bebu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!