Radio Bambi

Sajam poljoprivrede i privrede u Vlasenici!

Danas u 10 časova svečano je otvoren ‘Sajam poljoprivrede i privrede’ u Vlasenici, koji se u ovom gradiću Srpske održava po četvrti put. Na ‘Sajmu’ će svoje proizvode predstaviti više od 70 poljoprivrednih proizvođača i privrednika iz Vlasenice i regije.

Cilj manifestacije je afirmacija i promocija poljoprivredne i privredne proizvodnje u različitim oblastima. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera. Opština Vlasenica pored organizacije učestvuje i u finansijskoj podršci Sajmu, zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, te Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sajam je prilika da proizvođači promovišu svoje proizvode i ostvare profit, a ujedno i da uspostave kontakte i unaprede svoje poslovanje, dok posetioce očekuje bogata ponuda.

Sve posetioce očekuju i gastro specijaliteti, razni gurmanluci i domaća pića. Za najbolje će biti i ove godine dodeljena priznanja i zahvalnice za postignute rezultate iz oblasti stočarstva, kozarstva, povrtlarstva, govedarstva i konjarstva, za rezultate iz oblasti humanitarnog rada, za promociju domaće radinosti, najbolje uređen štand, te institucijama, preduzećima i organizacijama koje su podržale organizaciju ‘Sajma’.

Pored ‘Sajma’, u Vlasenici se tradicionalno održava i ‘Miholjski vašar’, koji u ovom kraju ima tradiciju još od davne 1903. godine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!