Radio Bambi

Sapna – U eksploziji povređen srpski povratnik!

U selu Rastošnica (opština Sapna-FBiH) teške telesne povrede zadobio je srpski povratnik Vujadin Đokić. Da li se radi o nesreći ili je neko ciljano postavio eksplozivnu napravu, pokazaće policijska istraga. Sve se dogodilo u utorak popodne tokom čiščenja placa i paljenja korova na imanju Đokićevog rođaka.

Kao i većina srpskih kuća u Rastočnici i ova je tokom minulog rata porušena.

-“Oko 12:30h čistili smo njivu, a do eksplozije je došlo kada smo palili vatru na mestu na kome smo do sada to činili desetak puta. Ja živim od 2003. godine u Rastošnici i nikada nisam imao problema sa komšijama Bošnjacima, ali mi nije jasno da dođe do eksplozije na mestu koje nije zagađeno minama i imamo razloga da sumnjamo da je neko ubacio eksploziv na mesto gde palimo granje. Nakon eksplozije rođak me je prebacio do Sapne u Dom zdravlja, a nakon toga sam prebačen u Tuzlu. Imam dosta povreda. Nadam se da će policija tokom istrage utvrditi da li je neko namerno postavio eksploziv i kazniti vinovnike”, – rekao je Vujadin Đokić.

Njegov rođak Milan Đokić, vlasnik parcele na kojoj se desila eksplozija, rekao je da je na mestu eksplozije u više navrata kosio travu trimerom i da je bager poravnao taj deo, te da je tu vatra ložena najmanje desetak puta, zbog čega isključuje mogućnost zaostale mine iz rata.

-“Nema kratera i verovatno se radi o eksplozivu koji je neko odbacio u poslednjih nekoliko dana. Kuća je u sredini sela i nije bila na liniji razgraničenja, pa se nadam da će policija da otkrije o čemu se radi. Nadam se samo da ovo nije jasan znak da za Srbe nema mesta u FBiH i da je priča o povratku Srba u FBiH servirana samo za strance”, – ogorčen je Đokić.

Posle rata u Rastošnici je, prema priči malobrojnih srpskih povratnika, preko nevladinih organizacija obnovljeno samo nekoliko kuća. Mali broj srpskih povratnika i Srba iz Rastošnice koji rodni kraj posećuju uglavnom vikendom, svojim sredstvima obnovilo je predratna ognjišta u ovom nekada velikom srpskom selu.

Oglasili su se i iz Policijske stanice (PS) Sapna.

-“Dana, 28.07.2020. godine oko 13:10h zaprimljena je prijava da se Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Sapna obratilo lice V.Đ, rođen 1965. godine, nastanjen na području opštine Sapna, zbog povreda koje je zadobio istog dana usled aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, a prilikom čišćenja njive u mestu Zavid, opština Sapna. Nakon ukazane lekarske pomoći, isti je prevežen u UKC Tuzla, gde je lekar Klinike za ortopediju konstatovao teške telesne povrede, nakon čega je navedeno lice samovoljno napustilo UKC. O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a potrebne mere preduzeli su policijski službenici PS Sapna, PU Kalesija, koji nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog događaja”,- stoji u saopštenju iz PS Sapna.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!