Radio Bambi

Sastanak predsednice Srpske i predsednika Srbije!

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na početku sastanka u Beogradu, za svest koju pokazuje prema važnosti opstanka Republike Srpske, te poručila da će u njoj imati dobrog saradnika. -“Imaćete dobrog saradnika u meni. Umem da cenim zajedničke vrednosti i trudiću se da uvek zajedno radimo gde god je to moguće. Razumem opterećenje koje nosi BiH, ali isto tako svi sa dužnom pažnjom treba da se ophodimo prema jednoj takvoj situaciji”, – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da nju interesuje stabilnost Republike Srpske i prosperitet i napomenula da zna da je potrebno da se uloži dosta napora ne samo u izgradnji infrastrukture i popravljanju ekonomske situacije, nego i da se mora raditi i na demografskoj obnovi, jačanju nacionalne svesti. Predsednica Srpske je istakla da ona i građani Republike Srpske vide Srbiju kao uzdanicu i najjači oslonac. Ona je dodala i da je Vučić pomogao Srpskoj u ključnom momentu, i da, kao neko ko je vodio vladu u teškim vremenima, nikad neće prestati da ceni to što je Vučić omogućio finansijsku podršku Srpskoj, što je za Republiku Srpsku značilo spas.

-“Zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima, Republika Srpska može da očekuje još veću pomoć od Srbije”, – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je Cvijanovićevoj čestitao na izboru za predsednicu Republike Srpske i poželeo joj mnogo uspeha u budućem radu na toj funkciji.

-“Želim da kao predsednica Republike Srpske čuvate Republiku Srpsku, da narod i građani Republike Srpske budu zadovoljni, da ljudi budu zadovoljni, srećni, bogatiji, ali i radosniji, da budu svoj na svome”, – rekao je Vučić u otvorenom delu susreta.

Poručio je da će Srbija uvek poštovati Dejtonski mirovni sporazum, svaku odluku koju konsenzusom donesu tri naroda BiH, poštovaće integritet BiH i integritet Republike Srpske u okviru BiH.

-“Ne moram da govorim šta nas sve vezuje, pripadamo istom narodu, ali mislim da treba da gledamo u budućnost kako da se ubrzano razvijamo i gradimo ekonomske, kulturne i sve druge odnose, od infrastrukturnih povezivanja do većeg broja investicija i verujem da ćemo kao u prošlosti, ali ovog puta ubrzanim tempom, imati više uspeha”, – rekao je predsednik Srbije.

Zamolio je Cvijanovićevu da kolegama i narodu Republike Srpske prenese najsrdačnije pozdrave uz želju da, kako je rekao, zauvek sačuvaju Srpsku, brinu o njoj i ljudima koji u tu žive.

-“Mi ćemo umeti i pokušati da budemo snažan oslonac Republici Srpskoj, baš kako ste vi to poželeli”, – rekao je predsednik Srbije.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!