Radio Bambi

Snažno nevreme pogodilo delove Švajcarske! (Video)

Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom pogodilo je tokom popodnevnih časova delove Švajcarske. Prema prvim informacijama evidentirana je velika materijalna šteta na automobilima, stambenim, poslovnim objektima i putnoj infrastrukturi na području kantona Nušatel (Neuchatel).

Saobraćaj na određenim putnim deonicama je bio u prekidu, a došlo je i do kašnjenja vozova u ovom kantonu zbog srušenih stabala koje je palo na pruge.

U delu kantona Nušatel, u mestu Cressier, izdato je upozorenje stanovništvu da ne izlazi na ulice zbog izlivanja bujičnih vodotoka.

Pored pomenutog kantona, krupan grad danas popodne padao je i u kantonima Žura (Jura), Iverdon (Yverdon-les-Bains) i Friburg (Freiburg).

U današnjem olujnom nevremenu više oosba je povređeno i medicinski su zbrinuti, među njima i šesnaestoro maloletne dece i dvoje pratilaca koji su bili na izletu.

Vatrogasci i dežurne službe na podrušju pomenutih kantona primili su više od 3.000 poziva za sat vremena.

U gradu Bule (Bulle) kanton Friburg (Freiburg), grad je probio plafon tržnog centra “Coop”.

Vodotoci pojedinih reka su u porastu, posebno reke Aare, u kantonu Bern.

Vlasti su naredile preduzimanje svih potrebnih mera i radnji kako bi se sprečile poplave.

Preduzima se i sve potrebno kako bi se sanirala klizišta i sprečila pojava takozvanih blatnih bujica, jer su obilne padavine pogodile i kompletno područje severnih Alpa.

Meteorolozi su izdali upozorenje najvišeg nivoa na opasno olujno nevreme za sve kantone regije Suisse Romande osim za kanton Vale (Valais).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!