Radio Bambi

Sneg i niske temperature u Srpskoj!

U većem delu Republike Srpske jutros su zabeležene izuzetno niske temperature i jake snežne padavine. Na Bjelašnici je izmeren -21 stepen. I narednih dana očekuje se slično vreme. Od utorka se čak najavljuju i veći minusi, koji bi u pojedinim delovima mogli doći i do 24 stepena ispod nule.

Vrhunac polarnog talasa iz Sibira očekuje se u sredu, a slično će biti i tokom vikenda. Ekipe putnih službi vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih deonica, ali niske temperature usporavaju delovanje posipnog materijala.

Vlasenica

Vlasenica je prekrivena belim pokrivačem, a sneg na poodručju ove opštine nije za sada izazvao veće probleme. Zbog poledice i zasneženog kolovoza, otežan je saobraćaj na deonici puta Han Pijesak-Vlasenica, preko prevoja Han Pogled. Vozačima se savetuje oprez i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima, kako u ovom, tako i u drugim krajevima Republike Srpske.

Han Pijesak

Na području opštine Han Pijesak, gde je napadalo 60 centimetara snega mašine za čišćenje lokalnih puteva upućene su prema Karauli /izvorištu ‘Kraljeva Gora'/, Džimrijama, Malom Polju, Čađavici, Trešnjevcu i Planama – područjima iz kojih dolaze đaci i radnici. Šef opštinskog štaba za čišćenje lokalnih puteva na području Han Pijeska Zora Gašević, rekla je ‘Srni’ da su mašine za čišćenje puteva sinoć očistile najveći deo lokalnih puteva, ali da zbog snežnih padavina posla za nadležne u lokalnoj upravi ima i danas. Ona dodaje da je jutros u Han Pijesku zabeležena temperatura -14 stepeni Celzijusovih, da je visina snežnog pokrivača oko 60 centimatara, te da na nekim mestima ima snežnih nanosa i do 100 centimetara. Gaševićeva je navela da je elektro i vodosnabdevanje potrošača za sada uredno, da grejanje u osnovnoj školi ‘Milan Ilić Čiča Šumadijski’ i Područnom odeljenju srednje škole u Han Pijesku funkcioniše bez prekida i da se nastava odvija redovno.

Zvornik

-“Sneg u Zvorniku nije doneo veće probleme i za sada, iako otežano, sve funkcioniše. Svi lokalni i regionalni putevi su prohodni, ekipe za čišćenje i održavanje puteva su na terenu u Pilici i Lokanju i ostalim višim zonama gde je prohodnost teža”, – rekao je novinarima Branko Jašić, načelnik stambeno-komunalnog odeljenja u Zvorniku. -“I u samom gradu radnici komunalnog preduzeća čiste ulice i posipaju ih solju. Nastava u školama je redovna, vode ima, grejanje radi, snabdevanje električnom energijom je redovno”, – dodao je Jašić.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!