Radio Bambi

Srbi, Crnogorci i Albanci glavni dileri kokaina!

Prema pisanju svetskih medija poslednjih nekoliko dana, određeni državljani Srbije i Crne Gore dovode se u vezu sa krijumčarenjem najskuplje droge, od Kolumbije do Rumunije. Rumunske vlasti zaplenile su više od tone kokaina visokog kvaliteta, skrivenog na čamcu koji se prevrnuo u Delti Dunava. U Rumuniji su među uhapšenima i dvojica Srba.

Prevrnuti gliser na obali Delte Dunava, krio je kokain vredan oko 300 miliona evra. Sumnja se da je morskim putevima prevezen iz Južne Amerike. Rumunski policajci najpre su, prošle srede u blizini grada Tulča pronašli kilogram kokaina istog kvaliteta, koji je, kako se pretpostavlja, ispao iz kamiona. Posle dva dana traganja, inspektore je put vodio ka Crnom moru i gliseru sa 1.040 kilograma droge.

-“Za nas je ovo neuobičajeno, veoma kompleksan posao, naši stručnjaci kažu da je tako nešto specifično za Balkan. Rumunija je bila samo tranzitna zemlja, a plan je bio da se supstance prenesu dalje”, – rekao je novinarima glavni rumunski tužilac Feliks Banila.

Imena državljana Srbije koji su uhapšeni u pomenutoj akciji u Rumuniji su Nenad Cvetković i Tode Krstić. Prvi rezultati istrage ukazuju da su ovi Srbi bili angažovani kao vozači kamiona za transport droge.

Količina zaplenjenog kokaina, čistoće 90 odsto, ukazuje da iza tog krijumčarenja stoji ozbiljna kriminalna organizacija. Nezvanično, droga koju su zaplenili rumunski policajci, potiče iz Kolumbije. Pre nekoliko dana, upravo u kolumbijskom Medeljinu, (rodnom gradu nekadašnjeg narko-bosa Pabla Eskobara), pronađen je mrtav Vladimir Vidaković, za kog se sumnja da je usmrćen jakom dozom narkotika, ali prema dostupnim informacijamm, nije narkotike uneo u organizam sam, nego mu je to neko nasilno uradio.

Kako pišu svetski mediji, ‘iza ovog ubistva stoji organizovana kriminalna grupa poreklom sa Balkana’, a navode i ‘da su Srbi, Crnogorci i Albanci trenutno među vodećim dilerima kokaina iz Kolumbije ka Evropi’.

Vidakovićev rođeni brat Miloš ubijen je u mafijaškom obračunu 2013. godine u Budvi. Nije isključeno da narko-klanovi sa Balkana ratuju i u Kolumbiji.

Nezvanično, Vladimir Vidaković je početkom ove godine otišao u Kolumbiju kako bi organizovao transport kokaina za Evropu, ali je odlučio da u celu akciju, bez znanja ‘bosova’, malo više nego je dogovoreno, ugradi sebe i neke ljude koji nisu poželjni u krugovima onih za koje je trebalo da obavi ‘posao’. Upravo to je razlog njegove likvidacije.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!