Radio Bambi

Srbija – Preminulo 10 osoba, još 359 pozitivnih!

U poslednja 24 časa u Srbiji je obavljeno testiranje 8.349 laboratorijskih uzoraka od kojih je 359 pozitivno na virus korona. Hospitalizovano je 4.762 pacijenta, od kojih je 190 na respiratorima.

Preminulo još deset osoba.

Broj aktivnih slučajeva je 6.623.

Najmlađi pacijent na respiratoru u bolnici Kliničkog centra Srbije je 2001. godište, rekao je za RTS prof. dr Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju i reanimatologiju KCS-a.

-“Sada imamo više mlađih pacijenata, između 20-te i 30-te i 30-te i 40-te godine, čak su i oni na mehaničkoj ventilaciji, tako da niko nije pošteđen”, – rekao je Lađević.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je do danas u Srbiji testirano ukupno 558.440 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a ukupan broj potvrđenoih slučajeva korona virusa je 21.253.

-“Problematična situacija je u Šapcu, Kraljevu i Čačku”, – rekao je Lončar.

Deo pacijenata iz tih bolnica prevozi se u Beograd.

-“Apelujem na sve u tom području da se pridržavaju mera. Apelujem na ljude u Vrnjačkoj Banji da paze, da ne bi bili novo žarište”, – istakao je Lončar.

Govoreći o vakcini, Lončar je rekao da još nema vakcine koja je registrovana za upotrebu i da je najbitnija bezbednost i efikasnost vakcine.

-“Struka određuje da li će neka vakcina biti obavezna ili ne. Biće preporučena za ljude koji su visokorizični, kao što su medicinski radnici. Država će se truditi da obezbedi dovoljene količine i da bude dostupna svakom”, – rekao je ministar Lončar.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!