Radio Bambi

Srušio se avion Vojske Srbije! (Video)

Pilot major Robert Kaloci je poginuo, a pilot major Aleksandar Matić je povređen nakon što se školsko-borbeni avion “supergaleb G-4” srušio jutros kod Kovačice. Ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) uputili su saučešće porodici stradalog majora.

Povređeni pilot je van životne opasnosti.

Avion Vojske Srbije srušio se u Kovačici danas u 9:50h. Ministarstvo odbrane Republike Srbije, saopštilo je danas da je Aleksandar Matić u svesnom stanju prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA). -“Ovo je strašna, velika tragedija. Major Robert Kaloci je poginuo, a povređeni pilot, major Aleksandar Matić, smešten je na VMA. On je van životne opasnosti i lekari brinu o njemu”, – rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici stradalog pilota Vojske Srbije, majora Roberta Kalocija.

Telegrame saučešća porodici stradalog pilota uputili su i Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom tragičnog pada vojnog aviona u kojem je poginuo pilot major Robert Kaloci.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća premijerki Srbije Ani Brnabić povodom pogibije pilota Vojske Srbije majora Roberta Kalocija.

Jedan od meštana Kovačice Vladimir Kuharik, bio je na pijaci u trenutku kada se dogodila nesreća.

-“Bio sam na pijaci kada sma čuo prasak kao da je grmljavina. U trenutku sam pogledao ka nebu i video sam dva padobranca. Posle posla sata otišao sam u polje, video olupinu aviona, a na kilometar dalje na drugom mestu bili su delovi kaciga, sedišta. Ljudi koji su se našli tu u polju, pritrčali su im u pomoć. Avion je pao na jednom mestu, a oni su se padobranima spustili na kilometar dalje”, – ispričao je Kuharik za Alo!

Detaljna istraga će otkriti uzroke nesreće.

Pogledajte video prilog RTS-a!

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!