Radio Bambi

Stiže Klintonova istina!

Bivši predsednik Sedinjenih Američkih Država Bil Klinton i Centralna obaveštana služba (CIA) narednog meseca će objaviti dokumente o ratu u BiH sa kojih je skinuta oznaka “poverljivo”. Kako pišu američki mediji, biće objavljeno 300 novih obaveštajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla tokom perioda 1992-1995. Klinton će ih predočiti javnosti 1. oktobra u sedištu svoje fondacije u Njujorku. Ovo će biti prvi put da bivši američki predsednik učestvuje u objavljivanju dokumenata CIA, koji su donedavno bili poverljivi i do kojih su mogle doći samo određene osobe.

Osim Klintona, na događaju će učestvovati bivši državni sekretar SAD-a Medlin Olbrajt, Vesli Klark, bivši komandant NATO-a za Evropu, Sendi Berger, bivši Klintonov savetnik za nacionalnu bezbednost, Leon Fert, bivši Gorov savetnik za nacionalnu bezbednost i bivši izvršni direktor CIA za obaveštajne podatke Džon Genon.

Oni če učestvovati na simpoziju “Bosna, obaveštajni podaci i Klintonovo predsedavanje”, na kojem će se razgovarati o ratu na Balkanu i ulozi obaveštajnih službi u informisanju visokorangiranih političara.

Kako navodi Arkansas News, biće govora o ulozi Klintona i njegove administracije u zaustavljanju krvoprolića u zemljama bivše Jugoslavije, sa posebnim osvrtom na BiH.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!