Radio Bambi

Stolac – Sukobi i tuče tokom glasanja!

Izbori u Stocu (FBiH) na određenom broju biračkih mesta su trenutno prekinuti, a deo biračkog materijala je povučen. Predsednik Centralne izborne komisije Ahmet Šantić, potvrdio je da je CIK dobio informaciju o dešavanjima u Stocu i da će održati hitan sastanak. -“Sastajemo se da vidimo o čemu se radi, nemam potpunu informaciju”, – kratko je rekao Šantić.

Bošnjaci iz Stoca tvrde da je celi izborni proces u tom gradu doveden u pitanje nakon što su smenjeni pojedini članovi tamošnjeg biračkog odbora.

Nezvanično, predsednika Opštinske izborne komisije Stolac Ivicu Perića, napali su pojedini članovi SDA. Perić se nalazi u Domu zdravlja Stolac gde mu se pruža medicinska pomoć.

Inače, u Stocu su problemi počeli i ranije zamenom članova biračkih odbora i neotvaranjem biračkih mesta na vreme.

CIK tek treba odlučiti hoće li izbori u Stocu biti prekinuti ili nastavljeni.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno je da je u Stocu došlo do više incidenata, do fizičkih sukoba na biračkim mestima, napada, tuče između nosilaca lista političkih subjekata, te tuča između članova biračkih odbora.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!