Radio Bambi

Stupar na Interpolovoj poternici!

Interpol je raspisao crvenu poternicu za Zoranom Stuparom (54), bivšim pripadnikom rezervnog sastava Stanice javne bezbednosti Vlasenica. Na zvaničnoj ‘Interpolovoj’ stranici je objavljeno da se Stupar traži zbog krivičnog dela ‘zločin protiv čovečnosti’.

Podsećamo, Sud BiH je 15. novembra prošle godine potvrdio optužnicu za ratne zločine u Vlasenici, koja tereti Simu i Zorana Stupara, te Zorana i Gorana Tešića da su počinili krivično delo ‘zločin protiv čovečnosti’.

Simo Stupar, Zoran Stupar i Goran Tešić osumnjičeni su kao pripadnici rezervnog sastava Stanice javne bezbednosti Vlasenica (SJB), a Zoran Tešić kao pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS). Optužnica je podignuta u oktobru, a potvrđena u novembru prošle godine. Optuženi se terete za navodne zločine nad civilima naselja Džamdžići, Alihodžići, i Gradina.

Tužilaštvo BiH će navode optužnice u narednom periodu dokazivati pozivanjem 89 svedoka i tri stručna veštaka, te prilaganjem oko 200 materijalnih dokaza.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!