Radio Bambi

Sukobi u Donjecku!

Ukrajinski mediji različito izveštavaju o sukobima u Donjecku. Neke agencije tvrde da ima troje poginulih i oko 50 povređenih.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov izjavio je da su privedene četiri osobe zbog sumnje da stoje iza sukoba proruskih i proukrajinskih pristalica u Donjecku u kojima je poginula najmanje jedna osoba, a prema nekim izveštajima, moguće i tri.

-“Situacija u kojoj se nalazimo je teška”, – izjavio je danas u Londonu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pred početak razgovora sa američkim kolegom Džonom Kerijem, koji je izrazio očekivanje da će doći do pomaka u rešavanju ukrajinske krize. -“Situacija u kojoj se nalazimo je teška. Dogodilo se mnogo toga, a izgubljeno je dosta vremena”, – rekao je ruski diplomata.

S druge strane, američki državni sekretar je izrazio očekivanje da će on i njegov ruski sagovornik uspeti “da reše neka od pitanja po kojima se razmimoliaze” Vašington i Moskva kada je reč o Ukrajini, preneo je AFP.

Lider krimskih Tatara Mustafa Džemilev pozvao je NATO da interveniše na Krimu, kao na Kosovu, kako bi se izbegao “masakr”. -“Ukoliko druge mere ne uspeju, onda NATO treba da interveniše kao na Kosovu”, – rekao je Džamilev u telefonskom intervjuu za AFP iz Brisela, gde danas treba da se sastane sa zvaničnicima NATO.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!