Radio Bambi

Sv.Trifun – Zaštitnik bračne ljubavi!

Praznici hrisćanske ljubavi 14. februara (po starom, 1. februara). Praznici Sveti Trifun, koji slave pravoslavni vernici i Sveti Valentin (Valentinovo), koji je deo zapadne tradicije, obeležavaju se istovremeno, kao zaštitnici iskrene ljubavi svih Hrišćana.

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Trifuna kao zaštitnika iskrene ljubavi svih hrišćana. Srpska pravoslavna crkva Svetog Trifuna slavi kao velikomučenika, koji je stradao za hrisćansku veru, ne isključujući njegov značaj i kao zaštitnika bračne ljubavi i vernosti, koje su deo hrisćanske propovedi. Prema hrišćanskom učenju, bračna ljubav je u ravni ljubavi prema Bogu, o čemu svojim delima najbolje svedoče Hristovi velikomučenici, među kojima je i sveti Trifun.

Onima koji slave Svetog Trifuna upućujemo od srca iskrene čestitke, a onima za koje je ovaj dan – DAN ZALjUBLjENIH, želimo da ako su zaljubljeni ta ljubav postane još jača, a ako nisu, onda da im se to ubrzo dogodi.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!