Radio Bambi

Švajcarci uložili 9 miliona franaka u pogon u Zvorniku!

Preduzeće za preradu zeolita i hromatografskih gelova, ‘Zeochem’ u Zvorniku, a koje je deo švajcarske grupacije ‘CPH Group’, zvanično će biti otvoreno u ponedeljak, 7. maja. Švajcarska firma nedavno je pustila u pogone sve proizvodne linije novoizgrađene fabrike u Zvorniku, a njeno otvaranje od velikog je značaja za lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku.

Fabrika ‘Zeochem’ je pre nešto više od godinu dana kupila 5.400 metara kvadratnih industrijskog zemljišta u Zvorniku, radi izgradnje kompleksa koji bi proizvodio molekularna sita u prahu, specijalne zeolite, kao i silikatne hromatografske gelove.

Ovaj projekat uveliko povećava kompetitivnost kompanije na globalnom nivou, jer novoizgrađena fabrika u Zvorniku, pored postojećih u Švajcarskoj, SAD i Kini, svoje proizvode plasira na sve kontinente. Nova fabrika ‘Zeochema’, koja je deo višemilionske investicije, odnosno oko devet miliona švajcarskih franaka, trenutno zapošljava 39 radnika.

Kamen temeljac za izgradnju fabrike ‘Zeochem’ u Zvorniku postavljen je 6. marta 2017. godine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!