Radio Bambi

Tamo gde su Hrvati većina Komšić je nepoželjan!

Novoizabrani član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Željko Komšić, nije dobrodošao u pet kantona u FBiH, gde su Hrvati većina. Hrvati u BiH su jasno poručili da on nije njihov predsednik i da je na poziciju hrvatskog člana Predsedništva došao isključivo zahvaljujući glasovima Bošnjaka. Komšića ne žele u Zapadno-hercegovačkom, Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjebosanskom i Livanjskom kantonu, objavili su zvaničnici ovih pet kantona u otvorenom pismu.

U pismu se navodi da je na izborima održanim 7. oktobra ‘hrvatski narod uverljivom većinom izabrao Dragana Čovića za svog legalnog predstavnika u Predsedništvu BiH’.

-“Stoga ovim putem, svima u našoj domovini BiH, kao i predstavnicima međunarodne zajednice poručujemo da je BiH država tri konstitutivna naroda i svih njenih građana, te da, u duhu Ustava BiH, konstitutivne narode u Predsedništvu BiH mogu predstavljati samo legitimno izabrani politički predstavnici. Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda, stoga u toj funkciji nije dobrodošao na prostor naših kantona”, – ističe se u otvorenom pismu.

Pismo su potpisali predsednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, zamenik predsedavajućeg Skupštine tog kantona Tomislav Martinović, predsednik Vlade Zapadno-hercegovačkog kantona Zdenko Ćosić, predsedavajući Skupštine tog kantona Anto Miletić. Potpisnici su i predsednik Vlade Livanjskog kantona (Kantona 10) Ivan Jozić, predsedavajući Skupštine Livanjskog kantona Robert Bagarić, predsedavajući Skupštine Srednjobosanskog kantona Josip Kvasina, predsednik Vlade Posavskog kantona Marijan Klaić, te predsedavajući Skupštine tog kantona Joso Marković.

Iz više opština s hrvatskom većinom prethodnih dana saopšteno je da Komšić nije dobrodošao ni na područje tih opština, osim turistički.

Jutros je na ulazu u Mostar postavljena parola na kojoj stoji poruka: “Komšić persona non grata”.

Slična poruka se pojavila i pre par dana ispred jedne kuće u Vitezu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!