Radio Bambi

Teroristički napad u Rusiji!

Najmanje osamnaest osoba poginulo je, a četrdesetak je ranjeno u jutrošnjoj eksploziji na železničkoj stanici u ruskom Volgogradu, a eksploziju je izazvala bombašica koja je aktivirala eksploziv, javile su ruske novinske agencije. Žena samoubica je aktivirala bombu u glavnoj železničkoj stanici u Volgogradu, u blizini Kavkaza.

U terorističkom napadu je poginulo najmanje 18 osoba, objavila je agencija Itar-tas. Povređeni su zbrinuti u bolnici, međutim zvaničnik ministarstva za hitne slučajeve naveo je da bi broj žrtava mogao da bude i veći. Eksplozija se dogodila u blizini metalnih detektora stacioniranih na ulazu u glavnu železničku stanicu u Volgogradu.

Ruska policija provodi opsežnu istragu ovog terorističkog napada. Ovo je bio napad sa najvećim brojem žrtava od janura 2011. godine kada je na aerodromu u Moskvi u napadu pobunjenika ubijeno 37 osoba. Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji je usledio nekoliko meseci nakon što je čečenski lider pobunjenika Doku Umarov pozvao pristalice da organizuju napade tokom Zimskih olimpijskih igara, koje se održavaju u februaru u Sočiju.

Do eksplozije je došlo oko 12,45 sati (8,45 GMT). Po ruskom nacionalnom antiterorističkom odboru, za napad je odgovorna žena samoubica.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas bezbednosnim snagama da preduzmu sve neophodne mere, a dobio je i hitne izveštaje bezbednosnih službi o ovom napadu koji je Nacionalni istražni komitet okarakterisao kao terorizam. Putin je naložio vladi, a posebno ministarstvima za vanredne situacije i zdravlje, kao i guverneru ove oblasti da preduzmu sve da povređeni u napadu dobiju svu neophodnu pomoć. Mere bezbednosti znatno su pojačane na železničkim stanicama i aerodromima u zemlji.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!