Radio Bambi

Tramvaj izleteo iz šina, jedna osoba poginula, 6 povređenih!

Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se dogodila jutros na uglu Resavske i Krunske ulice u Beogradu, kada je tramvaj iskočio iz šina. Tramvaj na liniji ‘12L’ se na raskrsnici Resavske i Krunske ulice sudario sa vozilom ‘dačija’, nakon čega se tramvaj zaneo, prednjim delom iskočio iz šina i udario pešaka koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Teške povrede opasne po život zadobili su vozač tramvaja i vozač automobila ‘dačije’ u koji je tramvaj udario. Oni su prevezeni u Urgentni centar.

Četiri putnika iz tramvaja, među kojima je i trudnica, lakše je povređeno, i nalaze se u Urgentnom centru, dok je jedan putnik na Ortopediji na Banjici.

Policija je obavila uviđaj, ali je ulica još zatvorena za saobraćaj, kao i za pešake. Tramvaji na linijama ‘3L’, ‘7’ i ‘12L’ su preusmerene, kao i autobusi sa linije '74’.

‘Parking servis’ je uklonio ‘dačiju’, a radnici ‘GSP-a’ pokušavaju da vrate tramvaj u šine, kako bi ga odvezli do najbližeg depoa.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je mesto saobraćajne nesreće i rekao da se ne pamti da se nešto slično dogodilo u Beogradu, ali da postoje sigurnosne kamere, koje će pomoći da se razjasni kako je do nesreće došlo. -“Jedina poruka koju mogu da pošaljem je da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da nam se ovakve stvari ne bi ponovile”, – rekao je Radojčić.

Direktor GSP-a Radiša Momčilović rekao je da je teško u ovom trenutku govoriti o okolostima pod kojima se nesreća dogodila, ali da je, prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže, automobil ‘dačija logan’ prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja. Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uz zid jedne zgrade, rekao je Momčilović. -“Imamo video snimak u tramvaju i video-snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća”, – rekao je Momčilović.

Nesreća se dogodila jutros oko 8:15h.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!