Radio Bambi

Tretirali je kao vašarskog medveda!

Novi jezivi detalji slučaja koji je uzdrmao svet. Devojčicu Mariju (4), koja je pronađena u romskom naselju u blizini grada Farsala na severu Grčke, a za koju se veruje da su je Hristos Salis (39) i Elefterija Dimopulu (40) kidnapovali, tretirali su kao mečku na vašarima jer je morala da igra i tako zarađuje novac.

To tvrdi Kostas Janopulos, direktor humanitarne organizacije Dečji osmeh, koja je preuzela brigu o devojčici zbog koje se čitav svet digao na noge. Plavokosi anđeo, kako Mariju nazivaju grčki mediji, prikazan je na najnovijim snimcima kako igra na javnom mestu, što je izazvalo osudu javnosti.

-“Na snimcima se vidi kako Marija pleše ukrug kao istrenirani vašarski medved. Verujem da su na taj način Hristos i Elefterija zarađivali novac od eksploatacije deteta”, – rekao je Janopulos.

Otkad je u javnost procurila vest o slučaju misteriozne devojčice, za koju je analizom DNK utvrđeno da nije dete romskog para kod kojeg je živela, više od 10.000 ljudi iz celog sveta javilo se organizaciji Dečji osmeh u nadi da je Marija njihovo dete. Iz tog udruženja tvrde da postoje najveće šanse da su roditelji devojčice parovi iz Amerike, Švedske, Francuske, Kanade i Poljske.

Inače, ozloglašeni par optužen je za kidnapovanje, zlostavljanje, kao i posedovanje oružja. Ipak, njihov advokat Kostas Kacavos tvrdi da je par usvojio Mariju uz dozvolu njene biološke majke, mada je priznao da usvajanje nije izvedeno po zakonu. Pored toga, otkriveno je da je porodica od socijalnog dobijala 8.400 evra mesečno jer imaju 14 dece, za koje tvrde da su njihova.

Policija smatra da mnogi mališani nisu njihovi. Stanovnici romskog naselja tvrde da Marija nije kidnapovana, već da ju je napustila bugarska porodica, zbog čega su je Hristos Salis i Elefterija Dimopulu prihvatili i odgajali.

-“Marija obožava da igra. Nikada je ne bi koristili da zaradimo pare”, – rekla je Panagiota (18), ćerka Romkinje Elefterije.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!