Radio Bambi

Trudnica iz Bijeljine spasila dečaka od utapanja!

Dragana Lalić iz Bijeljine spasila je od utapanja četvorogodišnjeg mališana iz Srbije samo nekoliko časova pre jake oluje koja je sinoć pogodila Halikidiki, poznato letovalište u blizini Soluna. Trudnica Dragana Lalić bila je na bazenu u hotelskom kompleksu kada je četvorogodišnji dečak iz Srbije, sam došao na bazen i ušao da se kupa.

-“U jednom trenutku dečak je ušao u veću dubinu i počeo da se davi. Kada je videla da spasioci nisu primetili šta se događa, Dragana je bez razmišljanja ušla u vodu i izvukla dečaka” – rekli su medijima svedoci koji su posmatrali Draganin hrabri potez.

Ubrzo je stigla majka dečaka koja se u to vreme kupala u moru, a samo par sati kasnije sve ih je snašla nova nevolja.

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 turista je povređeno u snažnom nevremenu koje je sinoć pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, popularno među turistima.

Grčki mediji javljaju da je do sada poznato da među poginulim ima turista iz Rusije, Češke i Rumunije.

Neki delovi Halkidikija ostali su bez struje i vode. U Ksantiju su bujice na ulicama, a drveće je od jakog vetra padalo na puteve.

Konzul Srbije u Solunu, Dragana Glišić, rekla je novinarima da među poginulima nema turista iz Srbije i navela da je lakše povređeno šest državljana Srbije.

Među povređenim turistima u olujnom nevremenu na Halkidikiju nema državljana BiH, a Ambasadi BiH u Atini do sada se niko nije obratio za pomoć. Iz Operativnog centra Nacionalne zdravstvene organizacije Grčke su obavestili Ambasadu BiH u Atini da među povređenima na Halkidikiju nema državljana BiH.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!