Radio Bambi

Tukao me ministar Helez!

U ugostiteljskom objektu “Volan” (Motocross club) u Bugojnu sinoć je došlo do masovne tuče u kojoj je teško povređen Benjamin Hajdarević, inače vlasnik ovog lokala. U tuči je, kako Avaz saznaje, učestvovao i federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez, koji je kako tvrdi Hajdarević, prvi nasrnuo na njega. Informacija nam je potvrđena u MUP-u Srednjobosanskog kantona (SBK), a portparol Rusmir Prohan kazao je da su policajci na licu mesta zatekli Heleza.

-“Policijskoj stanici u Bugojnu slučaj je prijavljen u 18.55. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti pod kojim je došlo do ovog incidenta. To je sve što mi u MUP-u možemo reći. Ne mogu potvrditi da je bilo ko za sada uhapšen, a istraga će pokazati šta se zaista desilo”, – rekao je Prohan.

U bugojanskoj bolnici ekipa Avaza sinoć je zatekla Hajdarevića, koji je hospitalizovan zbog težine povreda. Kazao je da ga je napao ministar Helez, koji je bio u društvu još najmanje pet osoba.

-“Sedeo sam u kafiću kada su se ispred pojavila dva džipa. Čim su ušli, Helez mi je prišao i udario me prvi šakom u lice. Nakon toga je nastao metež u kojem su me tukli i njegovi prijatelji. Gledao sam samo kako da spasim svoju trogodišnju kćerku, koja mi je sedela u krilu”,  – rekao je Hajdarević.

Tvrdi da je među napadačima prepoznao i Elvisa Tukara, Zukanovog sestrića i odbornika u Opštinskom veću u Bugojnu.

Nezvanično se saznaje da su Hajdarević i Helez već ranije imali nesuglasice u jednom bugojanskom kafiću koje nikada nisu rešili. I tada je došlo do naguravanja, ali osim psovki, nije bilo većeg incidenta.

Sinoć je ekipa Avaza putem telefona kontaktirala i ministra Zukana Heleza.Nakon što su se predstavili, rekao im je da ih slabo čuje. Ubrzo nakon toga prekinuo je razgovor i više nije odgovorao na pozive.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!