Radio Bambi

Turci sve više kupuju stanove u Crnoj Gori!

Prema poslednjim dostupnim podacima, u Crnoj Gori cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosi od 1.800-3.000 evra, zavisno od lokacije nekretnine. Iako su Rusi vodeći kupci nekretnina tamo, posebno na primorju, sve je više Turaka koji žele da se usidre u Crnoj Gori.

U prošloj godini došlo je do pojačanog interesovanja turskih građana za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori, te kupaca stanova iz Turske ima sve više, saznaje se u Agencijama za nektretnine.

Trenutna cena stanova (po metru kvadratnom) u Podgoroci je oko 1.800 evra. U Budvi, Tivtu, Herceg Novom i Igalu, cene stanova (po metru kvadratnom) su oko 3.000 evra.

Dok su Rusi posle ogromnih investicija u Budvi, prešli u Tivat, gde su pored kupovine stanova i apartmana, veoma zainteresovani i za luksuzno zdanje i marinu ‘Porto Montenegro’, Turci su najveće interesovanje pokazali za Budvu. Za razliku od Rusa kojima je važno da je luksuzno i široko, a ne koliko to košta, Turci su ipak skromniji.

Uglavnom traže jednosobne stanove, manje i jeftinije, koje je gotovo nemoguće naći u ponudi na primorju, ili ih ima jako malo.

Ipak, prema dostupnim podacima, ima i ‘moćnijih’ državljana Turske koji traže svoju priliku za poslovne investicije u Crnoj Gori. Često se mogu videti njihove jahte usidrene u ‘Porto Montenegru’, a kako se priča po Tivtu, pojedini turski biznismeni su u ozbiljnim pregovorima oko kupovine nekoliko manjih hotela na plažama u Tivtu, više stanova za izdavanje u Budvi, kao i apartmana na više lokacija. Sve bi to trebalo navodno da se realizuje najkasnije do kraja juna.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!