Radio Bambi

Tuzla: “Prostitucija unosan biznis”!

Prostitucijom se bavim već devet godina. Dobro zarađujem, za sebe radim. Druge poslove i ne znam raditi, a i gde god sam tražila neki posao, uvek sam nailazila na odbijenice, izjavila je dvadesetdevetogodišnja Mirela iz Lukavca. Njeno „radno mesto“ je odnedavno petlja Šićki Brod u Tuzli. Na raskrsnici se već neko vreme javno prodaju seksualne usluge, zapravo dogovara cena, a „akcija“ se obavlja uglavnom u obližnjim šumarcima.

Pri samom zaustavljanju automobila pored ceste našoj ekipi prišle su tri devojke. Jedna od njih, koja se predstavila kao Mirela, umesto pozdrava, dočekala nas je rečenicom: „Hoćete l’ šta raditi?“ Na pitanje šta bismo trebali raditi, odgovorila je kratko i jasno: „Platiti za sex.“ Vrlo brzo Mirela je, dok su druge dve devojke stajale po strani, predstavila i svoj „cenovnik“ usluga. – Klasični seks u šumi košta 30, u sobi 50 maraka – informirala nas je Mirela.

Nekoliko minuta kasnije predstavili smo se kao reporterska ekipa, što prodavačicama ljubavi nije odgovaralo. Jedna od njih kazala je da džabe gubimo vreme, a i njima njihovo oduzimamo za ozbiljne mušterije. I dok su se dve devojke odmah udaljile od našeg automobila, Mirela je, uz kratko nećkanje, pristala na razgovor.

– Na petlji radim već godinu, a prostitucijom se bavim devet godina. Počela sam nakon što sam se razvela od muža u Sloveniji i vratila se u Bosnu. Imam troje dece, od toga živimo. Lakše novac ne mogu zaraditi, škole bogzna kakve i nemam, a posla svakako nema – priča nam Mirela. Na pitanja koliko zarađuje, ko su joj mušterije te naplaćuje li uvek istu cenu seksualnih usluga, odgovorila je da pamti i bolje dane. – Dnevno imam tri-četiri mušterije, ali ne radim svaki dan. Nekada je bilo i više. Imam i stalnih mušterija s kojima se viđam. Ne želim govoriti ko su oni, ali ima tu i funkcionera, što bi se reklo, viđenijih ljudi – govori ona. Tu i tamo, kažu, nekada im posao „kvari“ policija. – Dođu ponekad patrole pa nas oteraju. Ali nama je raditi. Oni rade svoj, mi svoj posao. Sklonimo se, ali se uvek vraćamo – kazala je za kraj Mirela, dodajući da nam je dosta ispričala te da je vreme da se i “nešto zaradi danas”.

Dok smo s njom razgovarali nekih desetak minuta, na skretanju za Carinski terminal nedaleko od petlje Šićki Brod zaustavilo se barem desetak automobila i kamiona koji su s drugim prodavačicama ljubavi dogovarali susret. Ni Mirela nije puno čekala na mušteriju. Odmah po završetku našeg razgovora sjela je u kamion koji je čekao pored ceste, a onda, najverovatnije, otišla da obavi ono što joj je „u opisu posla“.

U obližnjim prodavnicama i poslovnim objektima pored petlje Šićki Brod raspitivali smo se u kojoj je meri zastupljena prostitucija. Jedan od vlasnika tih objekata, koji ne želi otkriti svoj identitet, kazao nam je da im posao ide k'o halva!

– Zna ih na petlji i na obližnjim skretanjima pored petlje biti i petnaestak u isto vreme. Nijedna nije bez posla. Najčešće mušterije su im kamiondžije. Dnevno pored ceste s njima stane i razgovara na desetine vozača – kazao nam je jedan od vlasnika lokala na petlji.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!