Radio Bambi

U 44 grada/opštine pobedio Dodik, u 18 Trivićeva!

Prema zvaničnim rezultatima Centralne izborne komisije (CIK BiH), kandidat SNSD-a i koalicije, Milorad Dodik, novi je predsednik Republike Srpske. Milorad Dodik pobednik je u sledećim gradovima/opštinama: Trebinje, Nevesinje, Kalinovik, Foča, Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Trnovo, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Sokolac, Han Pijesak, Vlasenica, Srebrenica, Bratunac, Šekovići, Zvornik, Brčko Distrikt (Opcija Republika Srpska), Pelagićevo, Donji Žabar, Vukosavlje, Petrovo, Doboj, Srbac, Kneževo, Kotor Varoš, Čelinac, Laktaši, Gradiška, Mrkonjić Grad, Šipovo, Ribnik, Istočni Drvar, Petrovac, Oštra Luka, Prijedor, Kozarska Dubica, Kostajnica, Krupa na Uni, Kupres Republika Srpska i Jezero.

Jelena Trivić je pobedila u ovim gradovima/opštinama: Ljubinje, Bileća, Berkovići, Gacko, Istočni Stari Grad, Milići, Osmaci, Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Šamac, Modriča, Brod, Derventa, Prnjavor, Teslić, Banjaluka, Novi Grad,

Kada se radi o glasovima za Narodnu skupštinu Republike Srpske, SNSD je dominirao na ovim izborima, pa su tako osvojili najviše glasova u Izbornim jedinicama 1,2,3,5,6,7,8 i 9 – 221.554 ili 34,63% glasova. SDS je pobednik u Izbornoj jedinici 4.

Za Parlamentarnu skupštinu BiH, u svim izbornim jedinicama u Republici Srpskoj najviše glasova osvojio je SNSD – 69.898 ili 42,15% glasova.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da će Republika Srpska nakon potvrđivanja izbora vrlo brzo formirati vlast, te da se o tome kada će biti formirana vlast na nivou BiH ništa ne može prognozirati.

-“Čm se potvrde mandati mislim da se na formiranje vlasti neće čekati dugo. Svakako mislim da neće proći više od mesec dana i da ćemo imati Vladu i Narodnu skupštinu u Republici Srpskoj”, – poručio je Dodik.

On je naveo da ništa nije poznato kada je reč o formiranju vlasti na nivou BiH.

-“Pitanje je da li na nivou BiH uopšte treba vlast, kada se zaustavlja izgradnja gasovoda u uslovima kada celi svet i Evropa vape za gasovodima, umesto da smo otvoreni i da bilo ko, ko može, dovede bilo kakvu investiciju takve vrste, ovde se to uporno zaustavlja”, – ocenio je Dodik.

-“Verujem da će i buduće Predsedništvo BiH tako raditi. I dalje će Željka Cvijanović predlagati, ali će i dalje oni to odbijati. Samo nas sprečavaju da radimo i onemogućavaju Republici Srpskoj da se gradi Buk Bijela, da se gradi aerodrom. Uostalom veliki narodni sabor koji smo imali u Banjaluci pre nekoliko dana usvojio je platformu i rekao da se to neće trpeti. Ja ću to kao predsednik Republike Srpske iz dana u dan ponavljati i tražiti da se poštuju ta opredeljenja naroda”, – poručio je Dodik.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!