Radio Bambi

U Bijeljini rođena prva beba u karantinu!

Dečak, težak 3,4 kilograma, prva je beba rođena u karantinu bijeljinske operacione sale, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini. -“Dečak je rođen u noćnim satima 24. marta, porodilja je iz Zvornika, starosne dobi 32 godine, a kojoj je pre dva dana uzet bris zbog sumnje na korona virus, čiji rezultat stiže tokom dana”, – ističu iz bolnice.

Porodilja se javila lekarima u bijeljinskoj bolnici i odmah su preduzete sve medicinske procedure u vanrednim okolnostima. Porodilja je odmah smeštena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na korona virus (COVID-19). Tim lekara bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom Sanjom Dabić i ginekologom Milivojem Pelemišem, pristupio je carskom rezu porodilje koji je uspešno završen.

-“Porodilja se oseća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe”, – navode iz Bolnice.

Iz Bolnice napominju da je spremnost zdravstvenih radnika da reaguju u vanrednim okolnostima još jednom potvrđena.

-“Svoje zdravlje i opredelenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana. Stanje majke i bebe dobro je, a mi im želimo brz oporavak. Javnost ćemo obavestiti o rezultatima testiranja”, – navodi se u saopštenju.

Na području Grada Bijeljina, na dan 25. marta, u kućnom karantinu nalazi se 21 osoba i dobrog su opšteg zdravstvenog stanja. U bolničkom karantinu su jedna porodilja i novorođeni dečak, gde će biti do dolaska rezultata testiranja na virus korona. Pod nadzorom se nalazi 1. 190 osoba.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!