Radio Bambi

U Bijeljini stabilna epidemiološka situacija!

Na području Bijeljine i Semberije trenutna epidemiološka situacija je stabilna. U Bolnici “Sveti vračevi” kažu da nije vreme za opuštanje kada je reč o virusu korona, jer se eventualne posledice prazničnih okupljanja očekuju u drugoj polovini januara. Na kovid odeljenjima u Bijeljini trenutno je smešteno 23 pacijenta, od kojih je troje na respiratoru, a 19 na kiseoničkoj terapiji.

Za protekla tri dana bilo je ukupno pet prijema, rečeno je jutros na sastanku Kriznog štaba Bolnice. Na sastanku je ocenjeno da se stabilizacija stanja u kovid bolnici nastavlja i u prvim danima nove godine.

-“Eventualne posledice prethodnih i nastupajućih praznika očekujemo u drugoj polovini januara, kada je moguć veći broj zaraženih, a samim tim i broj prijema u kovid bolnicu. Mi smo spremni, kao i do sada, da odgovorimo svakom scenariju”, – rečeno je na sastanku.

Iz Kriznog štaba obaveštavaju građane da će PCR testiranje biti omogućeno i u vreme božićnih praznika.

PCR laboratorija će raditi u četvrtak, 6. januara na Badnji dan i u subotu, 8. januara, kada će biti organizovan prijem uzoraka do 9 časova i izdavanje nalaza isti dan u 17 časova.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!