Radio Bambi

U Evropu stiže novi ledeni talas!

Snežno nevreme i lavine poslednjih nedelju dana stvaraju velike teškoće u Evropi, najviše u Austriji, Nemačkoj i delovima Švajcarske, a do sada je stradalo 26 osoba. Prema prognozama koje je objavio ‘Severe Weather Europe’, kraj ekstremnim zimskim padavinama još se ne nazire.

Stiže novi ledeni talas koji će trajati od 14. do 16. janaura.

U istočnu i srednju Evropu stiže novi arktički talas koji će doneti vrlo hladan vazduh, niske temperature, novi obilan sneg i snežne oluje.

-“Velika snežna oluja kreće se prema severnim Alpima, posebno u delu severne i zapadne Austrije, južne Nemačke i istočne Švajcarske. Iako je u velikom broju tih regija već napadalo novih 500 cm snega, očekuje se još najmanje dva puta toliko snega do utorka ujutro. Po život opasne situacije s pretnjom velikih lavina povećaće se nakon što napada još snega”, – upozorava ‘Severe Weather Europe’.

Velika lavina pogodila je danas hotel na jugu Nemačke i oštetila objekat, ali nema povređenih, saopštili su zvaničnici. Portparol vlasti regiona Uberalgau, Brižit Klepf, rekla je da je evakuisano oko 100 gostiju hotela i njima je obezbeđen drugi smeštaj. Ona je rekla da oko 1.100 ljudi ne može da napusti Balderšvang, nedaleko od austrijske granice, zbog opasnosti od lavine na putevima nakon višednevnih snežnih padavina.

Vlasti u delovima Austrije, Nemačke i Švajcarske upozorile su da dodatni sneg povećava opasnost od lavina. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!