Radio Bambi

U FBiH uhapšeno više osoba

U policijskoj akciji kodnog naziva “Black Tie 2”, na području FBiH danas je uhapšeno više osoba, među kojima su i visoki policijski funkcioneri. Akcija je usmerena na osobe bliske međunarodnim narko kartelima.

Kako prenose federalni mediji, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapšeni su šef specijalne policije Federalne Uprave policije (FUP) Mustafa Selmanović i poznati sarajevski biznismen Gordan Memija.

Među uhapšenima su i specijalci FUP Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić, koji su u Sarajevu pre osam godina čuvali Edina Gačanina Tita, te bivši pripadnici FUP, koji su takođe čuvali Gačanina u Sarajevu, Ibro Miladin i Dražen Čobović.

Priveden je, nakon izdavanja naloga Tužilaštva, i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP.

Vrše se pretresi više poslovnih i privatnih objekata na području Sarajeva i Mostara, a pomenuti mediji navode da će tokom dana biti još hapšenja.

-“Aktivnosti su usmerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, neovlašćen promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična dela. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili američki istražni biro “FBI”, američka policijska agencija specijalizovana za borbu protiv narko kartela “DEA” i “Europol”, – rečeno je iz Tužilaštva BiH.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!