Radio Bambi

U novi deo objekta uloženo preko milion KM!

U Loparama je otvoren novoizgrađeni objekat Ustanove socijalne zaštite Dom za starije osobe ‘Zlatno doba‘, vredan preko milion maraka, čiji je vlasnik Žarko Maksimović. On je novinarima rekao da je nakon nekoliko godina uspešnog poslovanja ove ustanove, odlučeno da se kapaciteti prošire i da se realizuje izgradnja još jednog objekta po svim Evropskim standardima.

-“U novi deo objekta je uloženo preko milion KM, što ukupnu investiciju u ustanovu čini preko dva miliona KM do sada, a na proleće naredne godine planiramo nova ulaganja”, – najavio je Maksimović i dodao da će posao dobiti 20 radnika.

Otvaranju novosagrađenog objekta prisustvovao je načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je izrazio zadovoljstvo jer je ovaj objekat još jedno u nizu od pozitivnih ulaganja majevičke dijaspore u Loparama.

-“Uveren sam da će uspešnost ovog projekta podstaći Majevičane koji su u dijaspori da investiraju u rodni kraj”, – istakao je Savić.

Svečanosti je prisustvovao i direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković koji je naglasio da ova zdravstvena ustanova ima odličnui saradnju sa Domom za stara lica ‘Zlatno doba’.

-“Izgradnjom novog objekta poboljšaće se uslovi za pružanje zdravstvenih usluga štićenicima ovog doma koji će se podići na još veći nivo”, – rekao je Nešković.

Novosagrađeni objekat je isprojektovan i izgrađen po savremenim arhitektonskim rešenjima i standardima na način da oba objekta budu povezana liftom.

Novi deo objekta je kapaciteta 80 mesta, sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Obezbeđen je medicinski nadzor 24 časa, kao i lekar koji redovno obavlja vizitu sa medicinarima, ali se po potrebi angažuju i drugi lekari različitih specijalnosti u dogovoru sa porodicom štićenika.

Novina je mogućnost obavljanja fizikalnih tretmana u posebno prilagođenom prostoru sa masažnim kadama, uz korištenje slane prirodne vode iz vlastitog izvora, u procesu rehabilitacije i oporavka pacijenata sa kompletnim tretmanom na čelu sa stručnim fizioterapeutima i fizijatrima, naročito za pacijente koji se oporavljaju od moždanog udara i raznih drugih neuroloških bolesti.

Dom za starije osobe ‘Zlatno doba’ Lopare počeo je sa radom 2011. godine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!