Radio Bambi

U Srpskoj 366, u FBiH 760 novozaraženih!

U današnjem izveštaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u poslednja 24 časa testirano 1.003 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod još 366 osoba u Republici Srpskoj. Radi se o 184 muške i 182 ženske osobe, od kojih je 56 mlađe, 225 srednje i 85 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 101 osoba je iz Banjaluke, 42 iz Bijeljine, 25 iz Zvornika, 16 osoba iz Prijedora, 12 iz Trebinja, po 11 iz Višegrada, Laktaša i Nevesinja, po deset osoba je iz Doboja i Ugljevika, devet iz Prnjavora, osam iz Кozarske Dubice, sedam iz Srebrenice, po šest osoba je iz Bileće, Кneževa i Rogatice, po pet iz Bratunca, Ljubinja, Mrkonjić Grada i Čelinca, po četiri iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Кalinovika, Novog Grada i Šamca, po tri su iz Dervente, Istočne Ilidže, Modriče, Šekovića i Šipova, po dve iz Broda, Кotor Varoša, Lopara, Oštre Luke, Teslića i Foče i po jedna osoba je iz Istočnog Starog Grada, Novog Goražda, Pala, Petrova, Sokoca, Stanara, Trnova i Čajniča.

U poslednja 24 časa, Institutu je prijavljeno još 19 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o 12 muških i sedam ženskih osoba starije, srednje i jedna osoba mlađe životne dobi, od kojih je pet osoba iz Banjaluke, po dve osobe iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Teslića i Bijeljine i po jedna osoba iz Nevesinja, Oštre Luke, Foče, Modriče, Dervete i Srebrenice.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 31.002 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.108 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih je 1.124, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13.199 osoba, a nadzor je završen kod 97.882 osobe.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa testirano 2.717 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 760 pozitivno na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 18.023 pacijenta pozitivna na korona virus.

Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno još 19 preminulih pacijenata sa potvrđenim prisustvom novog virusa korona. Broj preminulih osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona od početka pandemije u FBiH je 1.619.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!