Radio Bambi

U Srpskoj 43, u FBiH 238 novozaraženih!

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj je obavljeno testiranje 543 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 43 osobe. Prema mestu prebivališta, 10 osoba je iz Banjaluke, pet iz Doboja, po tri iz Bijeljine, Zvornika i Pala, po dve iz Dervente, Modriče, Trebinja i Šamca i po jedna iz Gacka, Gradiške, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora, Ribnika, Srebrenice, Teslića, Foče i Čelinca.

U poslednja 24 časa Institutu su prijavljena tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.507 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 254 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih je 215, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.067 osoba, a nadzor je završen kod 52.065 osoba.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je u svom današnjem izveštaju da je u protekla 24 časa testirano 1.473 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na virus korona.

Zaključno sa današnjim danom, u FBiH je aktivno 3.442 slučaja pozitivnih na SARS-CoV-2. Zavodu su u protekla 24 časa prijavljena 4 preminula pacijenta kod kojih je potvrđen test na virus korona.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području FBiH je 355, od čega su 233 osobe muškog i 122 osobe ženskog pola.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!