Radio Bambi

U Srpskoj obavezne maske u baštama kafića!

Gosti u baštama ugostiteljskih objekata su dužni da nose maske ukoliko za stolom ne sede sami, rekao je danas Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Zeljković je dodao da osobe u ovom slučaju masku skidaju samo prilikom konzumacije pića i jela, te da su nakon toga dužne da maske vrate.

-“Danas ćemo udruženjima poslodavaca objasniti sve pojedinosti u vezi nove odredbe da se zaštitne maske moraju nositi i u vanjskom prostoru ukoliko su osobe udaljene manje od dva metra jedne od drugih”, – rekao je Zeljković.

U protekla 24 časa u Srpskoj je testirano 270 laboratorijskih nalaza, a virus korona potvrđen je kod 45 osoba.

Radi se o 29 muških i 16 ženskih osoba, od kojih je osam mlađe, 29 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta 12 osoba je iz Banjaluke, sedam osoba iz Zvornika, šest osoba iz Foče, po tri osobe iz Kotor Varoša, Osmaka i Šekovića, po dve osobe su iz Bratunca, Prnjavora i Čelinca i po jedna osoba iz Laktaša, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Trebinja i Ugljevika. Preminule su dve osobe, jedna iz Šekovića, a druga iz Ljubinja.

U skladu sa trenutnim preporukama Svetske zdravstvene organizacije, kao i činjenicom da je u Republici Srpskoj pogoršana epidemiološka situacija, te da postoji transmisija virusa u zajednici, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske podseća građane da maske upotrebljavaju i na otvorenom, u situacijama u kojima nije moguće održati fizičku distancu od dva metra.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!