Radio Bambi

Ubijen migrant u Tuzli!

Protekle noći na jednom parkingu u Tuzli (FBiH) došlo je do sukoba veće grupe migranta, prilikom kojeg je jedna osoba smrtno stradala. Nezvanično, ubijeni migrant je podlegao povredama zadobijenim od više uboda nožem ili nekim drugim oštrim predmetom.

Sve se odigralo na parkingu u blizini Robne kuće ‘Omega’, a tragediji je prethodila svađa i fizički obračun.

Inače, u ovom delu Tuzle, mogu se svakodnevno sresti migranti koji tu borave. Svađe i tuče migranta u ovom gradu FBiH nisu retke, a uglavnom su uzroci sukoba hrana, piće, mobilni telefoni, novac i međusobna netrpeljivost između određenih skupina.

Kako nezvanično saznajemo, učesnici u ovom sukobu bili su pod dejstvom narkotika.

-“Dežurni lekar Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) Tuzla u 00:55h konstatovao je smrt N.N. osobe. Za sada nemamo informacije o kakvim je tačno povredama bilo reči, ali je zbog ovog događaja više osoba privedeno u policijske prostorije gde će biti saslušani i nad kojima će biti provedena kriminalistička obrada. U pitanju su lica koja nisu BH državljani, odnosno radi se o grupi migranata”, – rekao je novinarima dežurni operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. 

U policiji još uvek nemaju zvanična saznanja o starosnoj dobi učesnika incidenta i o tome iz koje države dolaze.

Istragom rukovodi dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona koji je potvrdio kako će biti obavljena obdukcija tela ubijenog migranta za kojeg se sumnja da je iz Tunisa.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!