Radio Bambi

Ubijen napadač iz Strazbura!

Francuska policija je večeras ubila Šerifa Šeketa (29), koji je u utorak uveče pucao na posetioce ‘Božićnog vašara’ u centru Strazbura i tom prilikom ubio tri, a ranio 13 osoba. Napadač je ubrzo nakon napada identifikovan, ali je uspeo pobeći pre nego je policija stigla na mesto tragedije.

Prema prvim informacijama, policija je smatrala da je čak i napustio Francusku i prešao u Nemačku, ali se to ispostavilo kao netačno.

Nije još uvek saopšteno više detalja, osim da je napadač večeras otkriven i eliminisan. Prema rečima francuskog ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanera, više od 700 ljudi je bilo mobilisano da ga pronađe.

Šerif Šekat je od ranije bio na listi policije kao bezbednosna pretnja. On je do sada osuđivan 27 puta u Francuskoj, Nemačkoj i Švajcarskoj.

-“Šerif Šekat je tokom pucnjave u utorak uveče uzvikivao ‘Alahu akbar’ (Bog je veliki). S obzirom na metu, njegov način operisanja, njegov profil i svedočenja onih koji su ga čuli kako to uzvikuje, antiteroristička policija je pozvana na akciju”, – izjavio je ranije tužilac Remi Hajc.

Francuski mediji pišu da je 29-ogodišnji francuski državljanin Šerif Šeket bio od ranije poznat vlastima kao radikalni islamista.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!