Radio Bambi

Ubio druga zbog devojke!?

Bijeljina – U dvorištu Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” juče je ubijen dečak Stanko Gligorević (15), a u njega je iz vatrenog oružja pucao maloletnik M. I. (17). Telo mrtvog dečaka nađeno je juče nešto posle 13 časova na klupi u školskom dvorištu, a ubica je uhapšen nekoliko sati kasnije. Kod njega je nađen pištolj kojim je počinjeno ubistvo, potvrdio je zamenik okružnog tužioca Milorad Debeljević. Kako se nezvanično saznaje, maloljetnog M. I. nadležnima je predao njegov otac.

-“Osoba koja je pucala u maloletnika otišla je sa lica mesta, ali je kasnije nađena i identifikovana. Reč je o učeniku drugog razreda srednje škole’’, – rekao je Debeljević. On je dodao da je telo ubijenog dečaka prevezeno u medicinski centar, gde će biti obavljena obdukcija i utvrđen tačan uzrok smrti.

-“Ostali razlozi vezani za događaj biće utvrđeni u istrazi”, – naglasio je Debeljević.

Kako se nezvanično saznaje, ubijeni dečak je maturant bijeljinske osnovne škole “Sveti Sava”. Kako se saznaje od učenika škole, koji su veoma pogođeni ovom tragedijom, Stanko Gligorević je odranije poznavao ubicu i često su se družili. Ispred škole, u čijem se dvorištu dogodilo ubistvo, juče su se okupili đaci i meštani, ali o motivu za ubistvo niko nije javno želeo ništa da kaže.

-“Deca pričaju da su, navodno, bili zaljubljeni u istu devojku”, – rekao je jedan od građana Bijeljine.

-“Dečaci, inače prijatelji, posvađali su se u školskom dvorištu zbog devojke u koju su obojica bili zaljubljeni, pa je u jednom trenutku M. I. potegao pištolj na nesrećnog Gligorevića. Stanko je preminuo na licu mesta, a M. I. je pobegao”, – kaže izvor iz istrage.

Dvorište Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” odavno je poznato kao mesto gde se okupljaju maloletnici i u vreme kada škola ne radi. Stanari obližnjih zgrada kažu da su čuli pucanj, ali su, kako svedoče, mislili da se radi o petardi, jer ih deca tu često ispaljuju.

Inače, ova škola se nalazi u blizini Centra javne bezbednosti Bijeljina.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!