Radio Bambi

Ubistvo i ranjavanje nakon svađe! (Video)

Porodičnna svađa, fizički obračun, a zatim ubistvo i ranjavanje nedužnih supružnika, epilog je drame koja se sinoć odigrala u sarajevskom naselju Ahatovići. Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela ‘ubistvo’ i ‘ubistvo u pokušaju’, danas su uhapšene tri osobe.

Ovu informaciju su nam potvrdili u MUP-u Kantona Sarajevo (KS).

-“Došlo je do tuče više lica i upotrebe hladnog oružja – noža. Upotrebom noža jedno lice je zadobilo povrede od kojih je preminulo, dok je ženska osoba zadobila lakše telesne povrede, te je nakon ukazane lekarske pomoći od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezena i hospitalizovana na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a. Policijski službenici su lišili slobode tri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog dela ‘ubistvo’ i ‘ubistvo u pokušaju'”, – rekao je portparol MUP-a KS, Mirza Hadžiabdić.

Uhapšeni su Hamed Šutrović (21), Aldin Šabić (19) i Senad Šabić (51). Oni će tokom dana biti ispitani nakon čega će postupajući tužilac predložiti da im se odredi mera jednomesečnog pritvora.

Kako saznajemo ubijen je Midhat Čardaković (45) koji je zadobio smrtonosne ubode nožem u vrat, dok je njegova supruga Enisa (36) povređena.

Nezvanično, supružnici su stradali jer su bili na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ako se to uopšte može reći tako, jer su stradali ispred svoje porodične kuće. Naime, navodno je svemu prethodio sukob njihovih komšija iz ulice u kojem oni nisu uopšte učestvovali.

Jedan od aktera je došao ispred kuće Čardakovića, nakon čega su ostali stigli s noževima, da bi na kraju najdeblji kraj izvukao bračni par, koji ima dva maloletna sina. Niko od prvih komšija ubijenog Midhata uhapšene ne poznaje. Nedavno su se, kažu, doselili u njihovo naselje iz Boljakovog Potoka, nakon što im je u požaru izgorela baraka u kojoj su živeli.

Meštani kažu da ih je “tu dovela Opština, koja im je dala plac i napravila kuću”.

-“Zadnjih mesec-dva, tu se to skupljalo, ne znamo ni ko ni šta. Muzika u svako doba dana i noći, cika, vriska, alkohol, verovatno i droga. Mi ih ne poznajemo, a tvrdim da ni Midhat sigurno s njima nije imao ništa, niti ih je poznavao” – rekao je novinarima jedan od komšija.

Dodaje da njegov ubijeni komšija ‘nikakav sukob s njima nije imao i da je tako mogao nastradati bilo ko’.

-“Tu je došlo do nekakvog njihovog međusobnog sukoba. Navodno je taj jedan pošao uz ulicu, oni da ga traže. Midhat je tu bio, ispred svoje kuće valjda ih upozorio. On ih nije poznavao, samo izašao, pitao: “Šta želite pred mojom avlijom?” – kažu komšije.

-“Ma da je Bog dao da se nije mešao uopšte, dobar je to čovek bio. Da se nije mešao uopšte bolje bi bilo, ali sada je kasno. Ni kriv ni dužan je ubijen. Šokirani smo, šta drugo da vam kažem”, – rekao je jedan od meštana.

Ubica je nakon zločina sakrio dva noža, koji su korišteni u sukobu, ali policija ih je pronašla i izuzela.

Pogledajte video prilog.

Pridružite nam se i na Viberu i pozovite i vaše prijatelje da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!