Radio Bambi

Uhapšen nakon što je pucao na komšiju i policiju!

Devetočasovna akcija policije u selu Ništavci kod Prijedora jutros rano je završena hapšenjem muškarca koji je prvo pucao na kuću svog komšije, a onda i na policiju. Kako saznajemo uhapšen je Goran Bijelić (57).

Pregovori i blokada su trajali više od devet časova, a pred zoru policija je uhapsila Bijelića. Načelnik Policijske uprave (PU) Prijedor Sretoje Vujanović rekao je da je policiji sinoć oko 20 časova telefonom prijavljeno da jedna osoba pucanjem iz vatrenog oružja ugrožava ljudske živote i imovinu.

-“Postupajući po prijavi, na lice mesta upućena je policijska ekipa koja je potvrdila navode prijave, na kući utvrdila oštećenja od upotrebe vatrenog oružja i u jednoj prostoriji pronašla metak koji je probio prozorsko okno. Utvrđeno je iz kojeg pravca su došli pucnji i policija je otišla tamo. Službenici su se predstavili, pozvali lice, vlasnika kuće, da izađe, da se utvrde okolnosti, nakon čega je lice ispalilo više hitaca prema policijskim službenicima i povuklo se u porodičnu kuću, zabranivši pristup”, – rekao je Vujanović.

On je rekao i da je policija uzvratila kada je napadač pucao na njih, te da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

-“Nakon blokade terena, a u ranim jutarnjim časovima ta osoba je lišena slobode. Blokada je trajala preko devet časova. Ovom prilikom moram pohvaliti angažovanje policijskih službenika koji su iskazali visok stepen profesionalizma i sadejstva sa drugim jedinicima i tom prilikom sačuvani su životi ljudi koju su bili uključeni u sukob, ali i policajaca”, – poručio je Vujanović.

U akciji hapšenja Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) Republike Srpske upotrebila je i oklopno vozilo Despot. Motiv Gorana Bijelića za počinjeni napad za sada je nepoznat.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!