Radio Bambi

Upozorenje! Mogući udari vetra i do 100 km/h!

Za veći deo Republike Srpske i FBiH meteorolozi su izdali ‘narandžasto’ upozorenje zbog olujnih udara vetra koji se očekuju u ponedeljak, 28.12. u periodu od 12:00h do ponoći. Јugo će duvati snagom od 60 do 80 kilometara na čas, a lokalno se očekuju udari i do 100 kilometara na čas.

Očekivana snaga vetra na banjalučkom području je 61 kilometar na čas.

Na području Foče i Trebinja duvaće veoma jak jugozapadni vetar snage od 60 do 80, lokalno sa udarima i do 90 kilometara na čas. Tu se očekuju i obilne padavine, između 30 i 40 litara po metru kvadratnom loklano i do 50.

Upozorenje za višegradski kraj odnosi se na vetar koji će duvati snagom od 61 do 80 kilometara na čas, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Za prijedorsku regiju, područje uz reke Unu, Sanu i Savu, te Posavinu i Semberiju zbog vetra je izdato žuto upozorenje. Duvaće mestimično pojačan vetar sa udarima od 40 kilometara na čas, a na istoku lokalno i malo više do 60 kilometara na čas.

Olujni udari juga na području Tuzlanskog kantona očekuju se sa snagom od 60 do 80, a lokalno i stotinu kilometara na čas.

Na području Kantona Sarajevo prognozirano je upozorenje na vetar snage od 60 do 80, lokalno i oko 90 kilometara na čas.

Slično se očekuje i na području Mostara gde su najavljene i padavine od 20 do 40 litara po metru kvadratnom.

Za bihaćki i livanjski kraj upozorenje se odnosi na olujne udare juga snage od 60 do 80, lokalno i oko 90 kilometara na čas. Na području Livna očekuju se i padavine u količini od 20 do 40 litara po metru kvadratnom.

Narandžasti meteoalarm ukazuje na opasno vreme, kada su prognozirane neuobičajene vremenske prilike.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!