Radio Bambi

Uspeh aerodroma Tuzla!

Međunarodni aerodrom Tuzla je u julu ove godine imao 11.870 putnika, što je više nego u protekle tri godine, rečeno je danas na pres-konferenciji. Ovom prilikom je istaknuto da su pokazatelji i činjenice najbolji dokazi da se intencija Vlade Tuzlanskog kantona u smislu stavljanja aerodroma u funkciju privrednog razvoja pokazala uspešnom. “Ovom konferencijom imao sam za cilj i nameru da zbog ovog prometa koji smo napravili animiramo ponovo još jednom sve druge subjekte u projektu”, izjavio je Enver Jukanović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, istakavši da niske cene vode jačem razvoju privrede i turizma, ali i otvorenju novih radnih mesta.

Pojasnio je da se ovaj aerodrom pretvara u civilni aerodrom i postaje sve značajnija vazdušna luka i destinacija. Senaid Hadžić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, istakao je da nastoje animirati i druge subjekte da se uključe u realizaciji ovog projekta. “Aerodrom je od 29. maja ove godine zaista u funkciji razvoja. Svaki dan vidimo na stotine osoba koje dolaze i odlaze.

Sad imamo 15 taksi prevoznika koji odrađuju svoj posao u skladu sa važećim zakonima, te imamo potrebu da otvorimo jednu liniju, odnosno autobus koji će stalno ovde dežurati, da mogu prevoziti putnike prema željenim destinacijama”, kazao je Hadžić.

Razvojni proces na Međunarodnom aerodromu Tuzla je počeo polovinom ove godine, posle potpisivanja Ugovora sa “Wizz Airom”, najvećim niskotarifnim avioprevoznikom u centralnoj i istočnoj Evropi.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!