Radio Bambi

Vakcina vam pruža zaštitu od korona virusa! (Video)

Prema zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, od 12. aprila ublažavaju se određene vanredne mere i ograničenja koje su prethodno donete usled loše epidemiološke situacije u Srpskoj. Većina restriktivnih mera i dalje ostaje na snazi, tačnije do 19. aprila kada će biti saopšteno da li će biti produžene, ublažene, ili ukinute.

Nakon održane sednice odlučeno je da se od 12. aprila dozvoljava organizovanje rekreativnih i trenažnih aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 osoba, kao i profesionalnih takmičarskih aktivnosti sportskih organizacija i sportista, ali bez prisustva publike ili drugih osoba koje organizatori nisu akreditovali.

Od 12. aprila aprila u autobusima kojima se obavlja prevoz osoba u međugradskom drumskom saobraćaju broj osoba koji se prevozi ne može biti veći od broja registrovanih mesta za sedenje.

U autobusima u kojima se obavlja prevoz osoba u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost ne može biti veća od 50 odsto od kapaciteta autobusa mesta za stajanje i mesta za sedenje.

Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od 12. aprila će se odvijati u prostorijama osnovnih škola.

Nastavlja se i sa organizacijom proširenog programa produženi boravak i jutarnje čuvanje, kao i svih sportskih i drugih aktivnosti školske dece i omladine u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Za učenike srednjih škola i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, u skladu sa instrukcijom od 22. marta. Sve škole su dužne da se pridržavaju svih mera i preporuka, te da organizuju rad u skladu sa aktima koji su i dalje na snazi.

Dozvoljava se rad muzeja i galerija.

O detaljima je novinare upoznao direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, koji je govorio i o procesu vakcinacije u Srpskoj.

Opširnije u video snimku ispod teksta.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!