Radio Bambi

Vanredna situacija, uvodi se policijski čas!

Zbog ‘udara’ drugog talasa pandemije korona virusa (COVID-19), francuske vlasti su proglasile vanrednu situaciju za javno zdravlje, čime su zvaničnicima data veća ovlaštenja da uvode nove restriktivne mere, radi suzbijanja širenja virusa korona. U saopštenju se navodi, da epidemija predstavlja zdravstvenu katastrofu, koja ugrožava zdravlje stanovništva i opravdava uvođenje strožijih mera.

-“Francuska će uvesti policijski čas u gotovo trećini države, radi suzbijanja širenja virusa korona, ali za sada nije predviđena nova blokada na nacionalnom nivou”, – rekao je predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

On je sinoć objavio da će policijski čas stupiti na snagu u subotu 17. oktobra.

-“Policijski čas će trajati od 21:00h do 6:00h, počevši od 17. oktobra uveče. Ostaće na snazi minimum naredne četiri nedelje”, – rekao je Makron.

Francuski predsednik je naveo da će policijski čas biti uveden u širem regionu Pariza (Paris), Marseju (Marseille), Tuluzu (Toulouse), Monpeljeu (Montpellier) i u još pet gradova.

-“Epidemija koja svojim karakterom i težinom dovodi u opasnost zdravlje stanovništva predstavlja katastrofu u javnom zdravstvu. Reagovanje je neophodno. Francuska nije izgubila kontrolu nad virusom korona, ali pogoršanje situacije izaziva zabrinutost i zahteva odlučniju borbu protiv opake pandemije”, – rekao je Makron.

Predsednik Francuske je apelovao na građane da se uozbilje i poštuju izrečene mere, a u protivnom slede sankcije i kazne.

-“Svako ko prekrši uvedene mere mora da zna da će biti pronađen i sankcionisan. Moramo svi da se uozbiljimo. Nema više odlazaka u restorane, na večernje projekcije filmova u bioskope i okupljanja prijatelja”, – poručio je Makron.

Pozvao je ljude da ograniče okupljanja i u svojim domovima na šest osoba i da u takvim prilikama nose zaštitne maske.

-“Svako za koga se utvrdi da krši policijski čas biće novčano kažnjen u iznosu od 135 evra, a ukoliko ponovi prestup kazna će biti veća 10 puta od te sume”, – rekao je Makron.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!