Radio Bambi

Velika policijska potera na Majevici!

Prava drama policijska potera, sirene, jurnjava i scene kakve se viđaju u akcionim filmovima, baš tako je protekle noći bilo na putu Bijeljina-Tuzla, tačnije na Majevici. Radeći na sprečavanju krijumčarenja ljudi i suzbijanju ilegalnih migracija, protekle noći u 02:40h, na putnoj komunikaciji Bijeljina – Tuzla, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je povređeno osam ilegalnih migranata te oštećeno službeno vozilo Granične policije (GP BiH) i vozilo u kojem su krijumčareni migranti.

Do nesreće je došlo kada su pripadnici GP BiH uz svetlosna i zvučna upozorenja, pokušali zaustaviti vozilo ‘Audi A4’. U pokušaju bega, vozač Audija je na Majevici (prevoj Banj Brdo) udario u potporni zid i tom prilikom vozilo se prevrnulo na krov, dok je vozilo GP BiH udarilo u bankinu pored puta. U ‘Audiju’ se nalazilo osam ilegalnih migranata koji su, u pratnji policije kolima Hitne pomoći odvezeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla radi ukazivanja medicinske pomoći i utvrđivanja stepena povreda.

Ilegalni migranti nisu posedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s pripadnicima GPBiH izjavili su da dolaze iz Iraka.

Drama je počela u mestu Kacevac kod Bijeljine, gde su pripadnici GP BiH zaustavljali pomenuti ‘Audi’, vozač se nije zaustavio i velikom brzinom nastavio je kretanje prema Ugljeviku. Odmah počinje potera za vozilom, o svemu se obaveštavaju Policijske stanice Ugljevik i Lopare, ali zbog blizine entitetske linije i MUP Tuzlanskog kantona (MUP TK).

U poteri s tri vozila policajci ne uspevaju zaustaviti ‘Audi’ ni u Ugljeviku.

Vozač beži prema Loparama, a kada je shvatio da je put ka Loparama munjevitom brzinom blokiran od strane policije, vraća se ka Majevici i pokušava preći entitetsku liniju.

Videvši da mu je policija za petama, vozač gubi kontrolu nad vozilom, udara u potporni zid, nakon čega je ‘Audi’ završio na krovu. U vozilu ‘Audi A4’ povređeno je osam migranata, dok je vozač istrčao iz vozila i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Na lice mesta u 3:15h upućene su ekipe Hitne pomoći Lopare i Hitne pomoći Tuzla koje su preuzele migranate.

Potraga za vozačem je u toku.

O svemu je obavešteno Tužilaštvo BiH, koje je naredilo da se obavi kompletan uviđaj i pokrene detaljna istraga o celom slučaju.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!