Radio Bambi

Više povređenih u nesreći u Švajcarskoj!

Na planini Titlis, planinskom odmaralištu između kantona Obvalden (Obwalden) i Bern u Švajcarskoj, došlo je do nesreće kada se otkačio kabl gondole. Povređeno je više osoba i svi su zbrinuti u najbližim bolnicama gde su prevezeni helikopterima.

Kabl gondole u planinskom odmaralištu u centralnom delu Švajcarske pukao je tokom servisiranja. Tačan broj povređenih i njihov identitet nije saopšten javnosti.

-“Svi povređeni su van životne opasnosti zahvaljujući brzoj intervenciji spasilačkih službi. Pokrenuta je i detaljna istraga o celom događaju”, – saopštila je danas policija.

Hitna pomoć je objavila da je poslala četiri helikoptera na lokaciju udaljenu oko 35 kilometara južno od Lucerna (Luzern), da su svi povređeni blagovremeno zbrinuti i da nisu u životnoj opasnosti.

Planinskom vrhu Titlis pristupa se uglavnom iz Engelberga na severnoj strani. Ova lokacija je, između ostalog, poznata i kao mesto prve svetske rotacione žičare. Sistem kabinske žičare povezuje Engelberg (nadmorska visina 996 m) sa vrhom Titlis (3.028 m). Poslednji deo žičare vodi iznad glečera.

‘Titlis Cliff Valk’, najviši visinski most u Evropi, otvoren je u decembru 2012. godine, pružajući pogled na Alpe.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!