Radio Bambi

Višemilionske malverzacije u Brčkom!

Brčanska policija pretresla je prostorije Javnog preduzeća “Putevi Brčko”, zbog višemilionskih malverzacija. Halid Emkić, portparol policije Brčko distrikta, kazao je da je tokom pretresa izuzeta određena dokumentacija. -“Pristupili smo realizaciji naredbe Osnovnog suda Brčko. Pretres vršimo pod nadzorom Tužilaštva, radi prikupljanja dokaza i izuzimanja određene dokumentacije”, – kazao je Emkić. Prema njegovim rečima, ove aktivnosti se sprovode zbog postojanja sumnje da su počinjena krivična dela zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi.

Nezvanično saznajemo da se radi o malverzacijama prilikom nedavno završenog konkursa za zapošljavanje u ovom preduzeću i dodele poslova izabranim firmama te da su tokom istrage sprovođene i mere prisluškivanja osumnjičenih. Javno preduzeće “Putevi Brčko” je nedavno pod sumnjivim okolnostima dodelio posao izgradnje zaobilaznice oko Brčkog španskoj firmi “Rubau”, koja ima predstavništvo u Beogradu.

Kako saznajemo, španska firma izabrana je prošle nedelje za glavnog izvođača radova na međunarodnom tenderu vrednom 28,5 miliona evra za izgradnju 18,7 kilometara zaobilaznice kod Brčkog. Projekat treba da bude finansiran kreditnim sredstvima EBRD-a.

U ovom preduzeću nisu bili “raspoloženi” za razgovor.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!