Radio Bambi

Vodostaj reke Save konstantno raste! (Foto)

Vodostaj reke Save duž celog toka kroz Republiku Srpsku konstantno raste. U Brodu je prešao kotu redovne odbrane od poplava, saopšteno je jutros iz Republičke uprave Civilne zaštite. Na području opštine Šamac u poslednja 24 časa nivo Save i Bosne se nije menjao, ali je uzvodno vodostaj Bosne u značajnom padu, rekao je Srni Predrag Pajić iz opštinske Civilne zaštite. On je dodao da je, zahvaljujući korektnoj saradnji sa Civilnom zaštitom opštine Domaljevac-Šamac, nivo vode u kanalu Grebnice izuzetno nizak jer su u funkciji precrpne pumpe. -“Nivo voda u ostaloj kanalskoj mreži je, takođe, nizak i ne preti opasnost od izlivanja. Pratićemo stanje vodostaja i u slučaju većih promena pravovremeno ćemo informisati stanovništvo o stanju i preduzetim merama”, – kaže Pajić.

Na vodomernoj stanici Rača kod Bijeljine, nivo Save jutros je iznosio 571 centimetar, a redovna odbrana od poplava u Semberiji uvodi se kada vodostaj Save u Rači dostigne kotu od 650 centimetara. U protekla 24 časa vodostaj Save je na ovom području u porastu od 102 centimetra. Na vodomernoj stanici Јamena vodostaj Save je 938 centimetara i u protekla 24 časa porastao je za 75 centimetara.

U skladu sa upozorenjem Republičke uprave Civilne zaštite i zaključcima Gradskog štaba za vanredne situacije i dalje se intenzivno prati stanje vodostaja na području Bijeljine.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!