Radio Bambi

Vodostaj Save u porastu 5 cm po satu! (Foto/Video)

Vodostaj reke Save u Gradišci u stalnom je porastu i ima tenedciju rasta od oko 5 centimetara po satu. Prema proceni Civilne zaštite potrebno je par dana da plivni talas dođe do Gradiške, te da će tada biti najugroženije najniže tačke od Orahove do grada.

Civilna zaštita Gradiška prati situaciju na terenu i spremni su da reaguju u slučaju potrebe.

Šamac

Načelnik opštine Šamac, Đorđe Milićević, nakon obilaska terena izjavio je novinarima da je za sada stanje na rekama Bosni i Savi stabilno, da nadležne službe drže sve pod kontrolom, te da nadolazeći vodeni talas ne bi trebalo da bude problematičan.

On je dodao da će Štab civilne zaštite Šamac održati sastanak sa predstavnicima opštine Domaljevac-Šamac u FBiH, o zajedničkom delovanju, da bi spremno dočekali eventuani rast reke Save.

Brčko

Reka Sava kao i njene pritoke na području Brčko distrikta imaju tendenciju rasta. Zbog obilnih kišnih padavina u podmajevičkom kraju došlo je do naglog porasta pritoka reke Save.

U naseljima Štrepci, Gornji Zovik, Islamovac i Rašljani, na području Brčko distrikta, došlo je do izlivanja bujičnih potoka i rečica na putevima, zbog čega je otežano odvijanje saobraćaja.

Raste i nivo reke Tinje, koja se jutros izlila u naselju Prijedor na mostu, kao i u Poljacima i Donjoj Skakavi. I nivo reke Brke je u porastu. Štab civilne zaštite u Brčkom je u stanju pripravnosti.

Bijeljina

Nadležni Grada Bijeljina uveravaju da za sada nema veće opasnosti od izlivanja velikih reka iz korita u Semberiji, iako je vodostaj Save u porastu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!