Radio Bambi

Vulin – Kolinda uslovljava Nikolića!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin smatra da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne treba da poseti Hrvatsku, ako je tačno da se ta poseta na bilo koji način uslovljava. Povodom pisanja medija da je uslov za dolazak Nikolića u Zagreb da Srbija reši bar jedno od otvorenih pitanja, kao što su nestali i povratak imovine, Vulin je rekao da Srbija nije dobila zvanično obaveštenje o tome.

-“Ako je ovo tačno, to bi govorilo da odnos Hrvatske nije dobar i iskren”, – rekao je Vulin za TV Pink, dodajući da ne želi da to bude istina.

-“Ukoliko Hrvatska nekom može da kaže da prvo treba da reši ovo ili ono pitanje, onda Srbija treba da kaže da bi oni trebalo da prvo reše pitanje proteranih 150.000 Srba i njihove imovine”, – poručio je Vulin.

Navodeći da se Srbija ponaša iskreno i da joj je stalo do dobrosusedskih odnosa sa svima u regionu, Vulin je ocenio da politika uslovljavanja ne bi dovela ni do čega.

-“Srbiji je stalo do dobrosusedskih odnosa sa Hrvatskom ne samo zato što je sused, nego zato što tamo žive Srbi i jer je dobro za čitav region da sve bude u najboljem redu”, – dodao je Vulin.

Iz kabineta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović saopštili su da Srbija mora da reši bar jedno od otvorenih pitanja, kao što su nestali i povratak imovine, da bi predsednik Srbije mogao da dođe u Zagreb. Uslovi predsednice Hrvatske za sastanak sa srpskim kolegom su rešavanje pitanja nestalih u ratu, povratka imovine, kulturnog blaga i arhivske građe, kao i problema granice na Dunavu, navodi se odgovoru iz kabineta hrvatske predsednice na pitanje “Blica” kada će doći do susreta sa Nikolićem.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!