Radio Bambi

Za 5 dana stradalo 900 ljudi!

Muslimansko bratstvo svrgnutog egipatskog predsednika Muhameda Mursija organizuje nove proteste, dok privremena vlada u Kairu vanredno zaseda o krizi. U neredima širom Egipta od srede je stradalo gotovo 900 ljudi, a najmanje 38 pristalica Muslimanskog bratstva poginulo je u zatvorskoj pobuni u nedelju, prenosi Rojters, pozivajući se na bezbednosne izvore. Pritvorenici koje je policija prebacivala iz policijske uprave u zatvor u jednom predgrađu Kaira, “pripadnici su Muslimanskog bratstva”, navodi se u saopštenju egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naoružani napadači napali su konvoj iz zasede, dok su se vozila približavala zatvoru, prenosi Mena. U međuvremenu, egipatska vojska poručuje da neće dozvoliti novo nasilje, a oklopna vozila bezbednosnih snaga čuvaju predsedničku palatu i i zdragu Ustavnog suda.

“Ko god misli da će razbiti Egipat nasiljem, vara se. Za očuvanje zemlje zadužene su vojska i policija. Pozivam sve ekstremiste da se smire, Egipat je dovoljno veliki za sve”, poručuje glavnokomandujući egipatske vojske General Abdel Fatah el Sisi.

Sukobi u Egiptu nailaze na osude u celom svetu. Generalni sekretar UN Ban Kimun apelovao je da se prekinu nasilni protesti u Egiptu i osudio “preteranu upotrebu sile” od strane vlasti.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!