Radio Bambi

Zapad vodi kampanju protiv Dodika i Srpske! (Video)

Kod Milomira Marića u emisiji ‘Ćirilica’ gostovali su Miroslav Lazanski (pisac, novinar i vojno-politički komentator), Dragomir Anđelković (politički analitičar), Radovan Kalabić (pisac i istoričar) i Branko Radun (politički analitičar i istoričar). Mnoge teme su otvorene i obrađene, a neka od pitanja na koja su gosti pokušali da odgovore su i da li postoji mogućnost ‘Dejtona 2’ i vezivanja statusa Republike Srpske sa Kosovom.

-“Amerikanci još uvek imaju želju da unitarizuju BiH, da od Republike Srpske stvore Banjalučki kanton ili nešto slično. Legitimna želja Srpske je da ostvari potpunu samostalnost, pa što da ne i priključi se matici Srbiji, ali to trenutno nije moguće. Amerikanci i zapadne sile ne dozvoljaju otcepljenje Republike Srpske i teraju Srbe i Hrvate da na silu budu deo BiH, kako se ne bi stvorila islamska država na Balkanu”, – kaže Lazanski.

-“Srbi se nisu snašli u ratu kada se radi o medijima. Medijski rat smo izgubili, a on je bitan isto koliko i onaj koji se vodi na frontu. Alija Izetbegović je američkim novinarima u Sarajevu obezbedio besplatan smeštaj, prevoz, hranu, obezbeđenje, a kada su otišli na Pale tamo je od njih traženo da sve to plate”, – otkriva Lazanski.

-“Dejtonski sporazum je totalno izmenjen i to zahvaljujući visokim predstavnicima koji su imali zadatak da pomognu Bošnjacima da ostvare u miru ono što nisu uspeli u ratu, a to je cetralizacija BiH. Onaj ko je to uspeo zaustaviti je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik”, – rekao je Anđelković. -“Odbrana Republike Srpske mora da bude iznad svega”, – poručio je između ostalog Anđelković.

-“Republika Srpska je naš najveći podvig u novijoj istroriji”- rekao je Kalabić.

-“Zapadu je trebao rat u Bosni, a posle i na Kosovu kako bi se ubacili na te teritorije. Amerikanci su podržali Aliju Izetbegovića i gurnuli ga u rat. Zapadni moćnici preko svojih poslušnika vode ozbiljnu kampanju protiv Dodika. Oni imaju ljude na platnom spisku i sada su ih pokrenuli da ruše Dodika. Možete svašta da Dodiku prigovorite, ali on je jedini garant opstanka Republike Srpske, a samim tim i Srba na tom prostoru. Opozicija u Srpskoj je više naklonjena Sarajevu nego očuvanju Republike Srpske. Čak je i nesrećna smrt jednog mladića u Banjaluci zloupotrebljena i to je preraslo u politički obračun”, – kaže Radun.

Bilo je reči i o Makedoniji, NATO-u, Crnoj Gori, Rusima i njihovoj podršci i o još mnogo zanimljivih tema. Predlažemo vam da ukoliko ste propustili tv emitovanje ove emisije istu pogledate u nastavku.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!